VIKTIG INFORMATION

Nu tar vi vårt nya biljettsystem Tessitura i drift. Under en inkörningsperiod kan internetbokningen fungera lite skakigt, men får ni problem går det alltid att ringa telefonbokningen på 040 20 85 00 kl 09-17 måndag samt 12-17 tis-fre eller besöka oss på Östra Rönneholmsvägen 20 mån-fre kl 12-18. 

Varför händer då detta? Malmö Opera har tillsammans med Malmö Stadsteater, Skånes Dansteater och Malmö Live valt ett nytt system för biljettförsäljning. Systemet, Tessitura, har många fördelar för dig. Det kommer fungera utmärkt med din smartphone och göra det mycket enklare att köpa biljetter online.

Vad är Tessitura?

Tessitura byggdes av Metropolitan Opera i New York. Sedan det lanserades 2000 har det vuxit till att bli det största systemet bland icke-vinstdrivande kulturinstitutioner. Sydneyoperan och Det Kongelige i Danmark är bara två av många institutioner som valt det.

Du kommer snabbt att märka systemets fördelar när du och 280 000 andra registrerade kunder kan börja använda det, från och med den 26 oktober kl 9.00.

Tessitura är till för dig.

Tessitura är lätt att förstå och lätt att använda. Det ställer inga särskilda krav på din dator eller din datavana.

Tessitura gör valet av plats i salongen tydligare och det förenklar också betalningen.

Du behöver bara en inloggning. Därefter kommer du kunna köpa biljetter till föreställningar på alla de medverkande institutionerna: Malmö Opera, Malmö Stadsteater, Malmö Live och Skånes Dansteater.

Vad händer nu?

I samband med lanseringen av Tessitura kommer du som redan är kund få ett mail som informerar om det nya systemet. En länk kommer ta dig till det nya systemet. Din gamla inloggning kommer fortfarande att gälla. Har du separata inloggningar till två eller fler av de fyra institutionerna, kommer ditt senaste köp att avgöra vilket som kommer gälla i fortsättningen. Du kommer dock behöva välja ett lösenord, ditt gamla kommer inte längre att fungera.

Tessitura ska fungera fullt ut från 26 oktober kl 09. I väntan på det kommer man från den 20 oktober bara kunna köpa biljetter till de föreställningar som äger rum 20-25 oktober. Bokningar som gjorts tidigare påverkas inte.

Den 26 oktober öppnar vi telefonerna redan klockan 09 för att svara på eventuella frågor. Välkommen att ringa eller besöka oss. Kassan håller öppet som vanligt kl 12-18

Har du några frågor, maila, ring eller kom in så berättar vi allt du behöver veta.

Vi hoppas du kommer känna dig hemma i Tessitura.

Vänliga hälsningar,

Bengt Hall, teaterchef

PS Du kommer förstås även i fortsättningen kunna köpa biljetter i kassan eller via telefon. DS