Föreställningar

Varmt välkommen till Malmö Opera!


5 september - 13 december 2015

Top Hat

Musikal Top Hat är en nyskriven steppmusikal baserad på den klassiska Ginger Rogers/Fred Astaire-filmen med samma namn. Det en glittrig berättelse från Hollywoods guldålder om jakten på kärlek och de hinder som tillfälligheter och missförstånd lägger i vägen.

Augusti - november 2015

Don G

Opera Mozarts svarta komedi Don Giovanni; mytomspunnen spansk adelsman känd för sitt utsvävande liv och för att förföra kvinnor — för själva erövringens skull.

Kammarkonsert

Konsert Kammarkonserterna är Malmö Operas kärleksbarn. De föds när musiker och sångare på Malmö Opera får välja fritt bland sina favoriter ur musikhistorien.

Skolföreställning 22 september-16 oktober

Törnrosens teater

Barn och unga Törnrosens teater är en titta bakom kulisserna-föreställning, och riktar sig till skolor. En workshop om hur en föreställning blir till.

Foajémiddag

 Få en helhetsupplevelse och komplettera föreställningen med en fin middag.

14 nov 2015 - 20 jan 2016

Eugen Onegin

Opera Tjajkovskijs lyriska stämningar; ömsinthet, vemod men också med storslagenhet i uttrycket, fick fria tyglar av nationalpoeten Pusjkins kultklassiker Eugen Onegin.

November 2015

Drömmarnas väg

 En musikteaterföreställning fritt baserad på intervjuer med ensamkommande flyktingbarn. Gästspel av Teater JaLaDa på Verkstan med stöd av Operaverkstan/Malmö Opera

10 okt - 6 nov 2015

Playground

Dans Skånes Dansteater fyller 20 år och firar med tre uppstudsiga och lekfulla nedslag i dansens historia. Kom och fira med oss!

19 december 2015 - 9 januari 2016

Tusen och en natt

Barn och unga Tusen och en natt är en sagoskatt som färdats längs sidenvägen tillsammans med handelsvarorna.

31 december 2015

Nyårskonsert 2015

Konsert Årets nyårsfirande på Malmö Opera inleds på eftermiddagen med en matinékonsert.

31 december 2015

Nyårsgala 2015

Konsert Nyårsgala 21.00

31 januari 2016

Konsertmiddag

 Komplettera den musikaliska upplevelsen med en gastronomisk upplevelse. Två timmar före föreställningen erbjuder Operagrillen en konsertmiddag.

Februari - maj 2016

My fair lady

Musikal My Fair Lady är baserad på George Bernard Shaws pjäs om kvinnlig frigörelse, Pygmalion (1912). Förvänta dig en rad musikaliska hits och en intelligenta historia!

13 feb - 3 juni 2016

Billy Elliot

Musikal Billy Elliot är en hyllning till konsten som kraft och inspiration att förvandla livet bortom ens vildaste drömmar. Melodierna vällde ur Elton John när han skrev musiken.

Guidade visningar

Visning Kom och se vårt vackra hus.

5 mars - 9 april 2016

Drottningens juvelsmycke

Opera Tintomara lånar drottningens juvelsmycke som blir stulet. Hon blir misstänkt och jagad och möter under förvecklingarna maktens män, adelsdamer, ädlingar och mörka skurkar.

26 mars - 7 juni 2016

Maskeradbalen

Opera Maskeradbalen skildrar attentatet mot kung Gustaf III på Operan i Stockholm 1792. Verdi följde inte verkligheten och lät Gustaf III bli förälskad i sin mördare Anckarströms hustru.

7 maj - 4 juni 2016

Pelléas och Mélisande

Opera Pelléas och Mélisande är Claude Debussys enda opera. Operan är ett exklusivt verk och anses tillsammans med Havet (La mer) vara kärnan i tonsättarens musikskapande.

31 januari 2016

Konsert II: Ein Deutsches Requiem

Konsert Slå dig ner i salongen och luta dig tillbaka. Du behöver inte förbereda dig eller hålla reda på några handlingsintriger. Slut ögonen, förlora dig i musiken och bara – njut!

25 maj 2016

Galakväll

Konsert Varje år i maj ger Malmö Opera en stor galakväll, då den kommande säsongen står i fokus. 2016 äger den rum 25 maj.